piątek, 18 sierpnia 2017

Psychologiczna wiedza tajemna - gotowanie

przez_szybę: dziś zrobiłam pizze
Tasha: z oliwkami?
[a]: ja jadałem w latach 80, myślałem, że rosną tylko w grudniu, bo rzucali pastewne na święta do Pewexów
Tasha:
przez_szybę: z papryką
przez_szybę: cebula
wibrująca_mrówka: policją
przez_szybę: żółtym serem
przez_szybę: i ziołami
Tasha: cebula fuj
przez_szybę: mam swoją z ogrodu

kciukiem: cebula jest super <3
[a]: cebula4life
[a]: wy też nie lubicie mozzarelli na pizzy domowej i dajecie zwykły ser żółty?
przez_szybę: daję ser salami
kciukiem: podgrzewany kozi ser? o.o
wibrująca_mrówka: ja lubię mozzarellę.. do szpinaku, na kurczaka, na pizzy też
Tasha: pizzy z mozzarellą jeszcze nie robiłam
przez_szybę: jutro sobie oscypki kupie
przez_szybę: od górali

przez_szybę: te małe są świeże
kciukiem: oszczypki lepsze owcze
przez_szybę: tak

[a]: mi nie smakuje taka roztapiana w domowych warunkach
wibrująca_mrówka: bo może nie masz warunków
[a]: podejrzewam, że chodzi o temperaturę jaką osiągają domowe piekarniki i piece w pizzeriach

przez_szybę: jak roztapiana?
przez_szybę: ja robię pizzę od podstaw
przez_szybę: ciasto
wibrująca_mrówka: przez_szybę robisz pizzę a nie wiesz co to roztapiany ser?
wibrująca_mrówka: brawo.
przez_szybę: ser sam w piekarniku się roztopi baranie

[a]: roztapiana mozzarella, szybo
wibrująca_mrówka: nie pytała ''co'' tylko ''jak''
wibrująca_mrówka: przez_szybę NO TO JAK ROZTAPIANA? NO PEWNIE W PIEKARNIKU BARANIE

Tasha: ale do spaghetti dawałam mozzarelle
Tasha: troche sie ciagnie za bardzo
przez_szybę: spaghetti nie lubię z serem
Tasha: O_o
wibrująca_mrówka: o widzisz. i to jest dopiero dziwactwo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że dzielisz się ze mną swoją opinią.
Z przyjemnością wykorzystam Twoje wskazówki w dalszej pracy nad blogiem.